Sultan sarması tarifi, nasıl yapılır?
Sultan dürüm, hafifliği ve kolay yapımı ile en popüler sütlü tatlı tanımlarından biridir. Hindistan cevizine bulanmış tabanın üzerine kakaolu puding ve krem şanti yayılır. Uzun dilimler halinde kesilip sarılarak servis edilir.
Yapılışı oldukça kolay olan padişah dürümünün tanımı sadece içine meyveler eklenerek de yapılabilir. Oldukça pratik ve kolay olan bu tanımı yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır. Bu sayede padişah dürüm tanımı tatlınız çatlamaz görüntüsü ile çay saatlerinize farklı bir hava katmaktadır.
SULTAN WRAP TANIMLI BİLET
Padişah sarmasını tanımlarken dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta var. Bu püf noktaları sayesinde katlarken dağılmayan lezzetli bir padişah dürümü yapmak çok kolay oluyor. İşte bilmeniz gereken padişah sarması tanımlama püf noktaları:
- Sultan Dürümünü tanımlarken muhallebiyi daima kısık ateşte karıştırarak pişirmelisiniz. Aksi takdirde muhallebiniz tavanın dibine dolanacak ve istenmeyen bir kıvam alacaktır.
- Muhallebinizi tepsiye döktükten sonra güzelce yayın. Soğutmak için çok fazla zamanınız yoksa, tamamen soğuyana kadar bir gece bırakın. Puding tamamen soğumadan krem şanti sürme aşamasına geçilmemelidir. Sıcak pudingin üzerine krem şanti eriyecek ve bu hiç istemediğimiz bir şey.
- Sultan dürümü tatlının sarılarak servis edilen bir tatlı olduğu için uzun dilimler halinde kesilirse daha kolay sarılır. Sararken çok sıkmamaya özen gösterirseniz çatlama yapmaz.
Evet madem tüm püf noktalarını öğrendik, gelelim tarife. Malzemeleri hazırlayın! İşte çay saatlerinin kadim dostu, hafifliği ve lezzetiyle herkesin favorisi olacak padişah dürümü tarifi…
SULTAN SARMA TARİFİ
HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ ben: 20 dakika
Padişah sarması tarifi için malzemeler;
- 1 litre süt,
- 250 gram (1 + ¼ su bardağı) toz şeker,
- 56 gram (1,5 kahve fincanı) nişasta,
- 41 gram (1 kahve fincanı) un,
- 20 gr (2 tepeleme yemek kaşığı) kakao,
- 1 paket vanilya,
- 50 gram tereyağı
Yukarıdaki için;
- 1 paket krem şanti,
- 240 gram (1 su bardağı) soğuk süt,
- 168 gram (1,5 su bardağı) hindistan cevizi
Sultan sarması nasıl tanımlanır?
Aşama 1
Sultan Dürümünü tanımlamak için bir tencereye toz şeker, un, nişasta ve kakaoyu ekleyip iyice karıştırın. Tencereyi ocağa alın ve altını kısık ateşte açın. Sütü azar azar ekleyin ve karıştırmaya başlayın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.
Adım 2
Muhallebi pişince ocaktan alın. İçerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Tereyağı eriyene kadar karıştırın.
Aşama 3
Hindistan cevizini geniş bir fırın tepsisine yayın. Heryerine sığacak şekilde yayın. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve güzelce yayın. Bu pudingi tamamen soğumaya bırakın.
Adım 4
Tatlınız soğuyunca krem şantiyi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Krem şanti ve soğuk sütü bir kaba alın. Katılaşana kadar mikserle çırpın.
Adım 5
Katılaşan krem şanti pudingin üzerine eşit şekilde yayılır. Yuvarlanacak olduğu için uzun dilimler halinde dilimlenir. Spatula yardımıyla bir köşesi kaldırılarak içe doğru yuvarlanır. Servis tabağına alın.
Padişah sarmasının tanımı için servis önerisi;
Tatlınızı servis ederken üzerine taze meyve, fındık, antep fıstığı gibi malzemeleri kullanabilirsiniz. Dilerseniz üzerine eritilmiş çikolata ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!